Details

De 50PlusBeurs is het grootste evenement ter wereld voor actieve plussers. In 5 dagen tijd ontmoeten bijna 100.000 bezoekers ruim 550 exposanten. Naast de stands is er ook een uitgebreid programma, met optredens van artiesten, lezingen, modeshows en workshops. Voor de editie van 2016 was er voor het eerst een kooktheater gepland. Iedere beursdag moesten er 5 informatieve workshops gegeven worden in samenwerking met sponsoren. Daarbij moesten er van ieder gerecht dat gepresenteerd werd samples gemaakt worden voor het aanwezige publiek, zodat zij direct het gedemonstreerde gerecht kunnen proeven.

Realisatie

Orrean heeft de volledige productie van het kooktheater op de 50PlusBeurs verzorgd. Er is begonnen met het benaderen van potentiele sponsors met interessante ingrediënten, waarmee verrassende gerechten gekookt konden worden. In samenwerking met de chefkok zijn hieruit 5 workshops gecreëerd. Het volledige theater én de front- en backstage keuken zijn speciaal voor deze beurs neergezet, er was niks standaard aanwezig op de locatie. Orrean heeft contacten gelegd en afspraken gemaakt met de leveranciers van de keukenapparatuur, tribunes, aankleding en techniek. Daarnaast heeft Orrean de chefkok en sous-chefs geregeld en geïnstrueerd en gezorgd voor alle benodigde ingrediënten voor alle kookshows.

Resultaat

5 drukke beursdagen, met elk 5 workshops en een heleboel lekker eten! Bij iedere workshop zijn 150 mini-versies van het gerecht dat aan de ‘front’ werd gedemonstreerd in de ‘backstage-keuken’ gemaakt, zodat alle aanwezige bezoekers een hapje konden proeven. We hebben ontzettend mooie reacties mogen ontvangen van bezoekers, sponsoren en onze opdrachtgever.